петък, 20 септември 2013 г.

22 септември 2013 – Славянско Новолетие 7522

Славянската цивилизация процъфтява на тази планета от векове наред. Напълно естествено е за всичките тези хилядолетищя да съществува славянски календар изработен от нашите предци – календар, който отразява важната астрономическа/астрологическа събитийност. 

С датата 22 септември 2013, денят на есенното равноденствие, започва година 7522 от Сътворението на Мира в звездния Храм или накратко 7522 СМЗХ.
През Средновековието враговете на човешкия Род – Кащейците – усилено са работили върху това да изтрият и фалшифицират информацията за историята на света и великите цивилизации, които са процъфтявали в течение на хиляди векове на планетата. Нашата планета – Мидгард – е била колонизирана от Славяно-Ариите преди повече от 800 000 години назад в линейното време. През всичкото това изминало време са се случвали различни събития някои, от които са били овековечени в актуализираните календари. Последна актуализация на славянския календар е била направена от нашите предци преди 7521 години (след 22 септември 2013 ще станат 7522 години). Тази дата отбелязва победата на нашите предци Расените (една от четирите изначални древни Раси) над Древен Китай. След тежка и дълга битка Китай бива победен и в Звездния храм бива подписан Мирен договор. От този момент нататък започва и новото летоизчисление, което носи дефиницията „от Сътворения Мир в Звездния Храм“ (СМЗХ). През 1700 година този календат бива заменен по указа на европейския Петър I. 

Впрочем в някои европейски страни краят на лятото (на летния период) не се счита последния ден от месец август, а именно датата 22 септември или денят на есенното развноденствие. За съжаление повечето хора не знаят, че това не е края на летния период, а края на Лето-то, тоест на календарната година. Въпреки всичко, това е неизменен факт, който говори сам по себе си. 

По-късно по указ на Петър I нова година бива пренесена на датата 1-ви януари (25 декември), на осмия ден след Рождество Христово. По една „случайност“ новата дата за нова година съвпада с осмия ден от Коледа, тоест с деня на обрязването на Христос, чието истинско име е Радомир и който в действителност е роден на съвсем различна дата и на съвсем различно място. Според езотеричните учения в резултат на обрязването на младенеца се „заземява“ човешката природа и спират да функционират две низши чакри. Според други философски интерпретации обрязването на евреите в ранна детска възраст намалява нивото на духовното състояние в личността до по-низша човешка същност – човек-зомби, човек-биоробот.

През 1700 година Петър I издава указ за премахването на стария календар. Според Библията на осмия ден младенецът е бил обрязан на осмия ден по еврейски обичай, тоест на 1-ви януари християнската църква чества Обрязването Господне. Ето тази дата именно избира Петър I като заповядва на всички свои поданици да се поздравяват именно тогава един друг с началото на новата година. 

Традицията да се чества нова година на 1-ви януари е внесена отвън и е в разрез със Славяно-Арийската Нова година. Ето защо, за да се събуди отново Духът на нашия РОД, на нашата РОДова памет и за да бъде спасен човешкия РОД е необходимо да се върнем към своите корени и да подновим нашата „забравена“ история.

Защо НовоЛетие, а не Нова година?

В двора на Петър I комуникацията се е провеждала предимно на немски или холандски език – руският е бил считан за езика на простолюдието. Така думата „Год“ (God) означава на тези езици Бог. Тоест са се поздравявали с „Новия Бог“ в деня на неговото обрязване. За разлика от 1-ви януари датата 22-23 септември се свързва с астрономически събития. 

Петър Първи не само заменя стария календар с нов, но той и открадва 5508 години Велико Наследство от народа и го пренаписва в нова история, която никога не е имало.

Новолетието се нарича още и празник Рамха-Ита.

С настъпването на Новолетието на човека се дава възможност да се избави от едно свое неправедно деяние и през първия месец на НовоЛетието всеки има възможност да поправи ситуацията, в която се намира. 

Как се празнува Новолетието?

В идеалния случай се празнува в общност, където хората образуват кръг с определени мероприятия. Ако се празнува в семейна обстановка, то задължително трябва да се отбележи с вкусна празнична трапеза, приготвена от домакинята. За предпочитане е да е сред природата. 
Можете и просто да запалите свещ някъде сред природата или в близост до вода. Или просто в дома си, като създадете приятна и уютна атмосфера, например чрез ароматни пръчици.

Ако Новолетието се отбелязва някъде сред природата, е необходимо да бъде запален огън, около който се донасят подаръци или просто се отправят молитви към Боговете и поздравления за настъпващото НовоЛетие.
Също така по време на празника освен игри и церемонии могат да се прочетат стихове, притчи, да се разказват приказки и легенди, да наблюдавате звездите и природата.

Една от основните характеристики на този празник е да отекне звук чрез камбана, тъпан или друг инструмент 108 пъти за пречистване.

Около огъня се изричат специални слова –

„Род Небесен – Прародител,
Покровител на Святата Раса,
помни всички мои Предци,
в които свети Светлината на Бог Сварог!“


После така около огъня могат да се изкажат желания и пожелания за избавянето на определени негативи през НовоЛетието. Също може да се помоли Рода и Предците за прочистването на фините ни тела. Затова е препоръчтелно и измиването с тази цел.

Около огъня всички се хващат за ръце и играят танци във формата на кръг (хороводни танци). Огънят се прескача, като всеки скок е посветен на Боговете. Смята се, че е необходимо да се прескочи най-малкото 16 пъти. Скоковете над огъня пречистват душата. Също така се ходи по въглените след изгарянето на огъня. Счита се, че след провеждането на такъв празник, енергията в тялото и бодростта на Духа се запазват за дълго време.

„Слава Роду-Породителю!
Слава Богам и Предкам Нашим Светлым!
Слава Родной нашей земле Расы Великой!“


По материали из интернет.

Няма коментари:

Публикуване на коментар